sobota 19. ledna 2013

Korálky a háček

Podařilo se mi umotat náhrdelník a to jenom díky radám od   Marvael  , tímto moc děkuji Maruško a těším se na další Palčické tvoření, které se nám nezadržitelně blíží spolu s jarem. Vím, venku je sníh a tvoření jsem i fotila na sněhu a mluvím o jaru. To proto, že se na jaro, rašící přírodu, teploučko a delší dny tak těším. 




Dalším háčkovacím počinem je jarní šálka, která vznikla podle  návodu od  Leničky , doporučuji její blog, je plný různých bezva návodů a postupů. Háčkovala jsem z příze Daniela, která mi zůstala po uháčkovaní čepice a protože na zimní nákrčník se nehodila, vznikla tato - spíš jarní šálka do saka . 




Přes vánoce jsem si uháčkovala čepici a k ní nákrčník, ale během nošení jsem zjistila, že díky nedostatečné šířce nehřeje dle mých představ. A protože příze byla z mých pradávných zásob a v tomto překrásném melíru se už nevyrábí, zvolila jsem jednobarevku, kterou jsem nákrčník nadháčkovala. Teď už hřeje báječně a i když jsem se této kombinace původně bála, vypadá moc hezky. 



13 komentářů:

  1. Ahoj Jituško, tak teď nevím, co chválit dříve :-) Líbí se mi to všechno... ten náhrdelník je krásný!!! také jednou musím zkusit ;-) a ta jarní šálka!!! to bych také potřebovala :-))) a zimní souprava čepky a nákrčníku (jj, vymyslelas skvěle to napojení) je také parádní... soupravu už naštěstí mám, jinak nevím, co bych měla dělat dříve :-))
    Měj se hezky, také se už těším na Palčice a doufám, že tam už bude hřát jarní sluníčko ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Jani, děkuji za chválu. Já zase obdivuji tvoji začínající deku... kdybych měla dost klubíček, snad se do ní i pustím. Náhrdelník jsme včera upekla v posteli. Pokouší se o mě chřipka, ale zatím je to spíš nachlazení a snad jsem chřipka odehnala..

      Vymazat
    2. Tak ať jsi brzo fit, já zkouším teď háčkovat rukavice, snad je ještě stihnu užít :-)

      Vymazat
    3. Jituš, a pokud se chceš do deky pustit, tak ono to zase není tolik materiálu, zhruba jako na dva pánské svetry... to zase není nic tak hrozného, napíšu pak, kolik jsem spotřebovala, mám celkem 2,4kg ale možná se vejdu do 2kg... záleží jak dlouhou ji budu chtít mít a jak mi budou vycházet ty proužky :-)

      Vymazat
    4. Tak rukavice mě nelákají. Jsem zvědavá, jak se ti povedou. No a s tou dekou. To musí asi uzrát a možná časem,až se mi tu nějaké to klubíčko nahromadí.

      Vymazat
  2. Jíťo korálky jsou moc hezké. A doháčkovaný nákrčník super, a klidně bych tu červenou dala ještě kousek z druhé strany. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš díky, možná jsem na to mohla myslet dřív a dát jednobarevnou z obou stran. Teď už mám nákrčník hoooodně široký a tak třeba příště. Ale děkuji za tip a za radu

      Vymazat
  3. Jituško, samé krásné kousky v nádherných barvách!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jitulko, ať jsi brzy zdravé ... výtvory jsou tak krásné ... akurát mám jedny korálky od Marušky na krku ... jsou nádherné .. rovněž se je potřebuji naučit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, nemoc jsem celkem zdolala, nebylo to nakonec tak hrozné...už jsem i v práci. V Palčicích se určitě naučíš... je to jednoduché, myslím že bys na to přišla i sama.

      Vymazat
  5. Supr Jituš, náhrdelník je parádní a háčkování nemá chybu:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  6. Jituš, krásné to máš všechno. Ta směs hnědých korálků se mi moc líbí a Tobě budou tyto barvy náramně slušet. Taky se těším na jaro, leden a únor mi vždycky přišli nekonečné... Měj se hezky M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji, však směs hnědých korálků vznikla jenom díky tobě :-) a máš pravdu - hnědou mám ráda, tvůj náramek nosím pořád.

      Vymazat