sobota 17. listopadu 2012

Téměř zimní příspěvek

Protože zima už klepe na dveře, pustila jsem se do háčkované čepice. Inspirací mi byla původně virtuální - ale po Palčickém víkendu už skutečná kamarádka Marvael - Maruška a její háčkovaná čepice. Můžete k ní na blog nakouknout, jestli se mi povedla alespoň trošku tak jako ta její ..... Ještě mi chybí pořádný nákrčník a komplet bude hotový. Ale ten mě teprve čeká. 




A než zima udeří naplno, tak něco podzimního. Dosušili jsme letošní várku ořechů a na zahrádce nám krásně kvetou žluté chryzantémym - žluté jako sluníčko, které v tuto dobu tak chybí. 


15 komentářů:

  1. Ahoj, Jíťo! Čepka je super, bezva jednoduchý vzor, moc se Ti povedla! Chryzantémky jsou krásné, opravdu jako sluníčka :o) pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji ti a jsem ráda za tvé stránky , kam moc ráda chodím pro inspiraci.díky ti.

      Vymazat
  2. Teda... Jitulko je krásná, tak já se budu muset vybičovat a přestat ji jen párat :-D ... Ta barva ti bude moc slušet. Nákrčník už půjde sám ... Děkuji za sluníčkové chryzantémy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepárej a s chutí do toho. Určitě se ti taky podaří stejně nebo ještě líp jak mě.

      Vymazat
  3. No ta je báječná. Já musím mít něco na hlavě a strášně se vždycky těším na zimu a na čepice. Jdu to studovat, jestli to vůbec zvládnu. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Já čepice moc nemusím, nesluší mi, proto je toto taková nutnost. Ale jsem ráda, že jsem se do ní pustila.

      Vymazat
  4. Jitko nádherne sa Ti ta čapica podarila, bude ale teplúčko :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jituš, jsem ráda, že se dílo podařilo, v Palčicích jsem měla velké nutkání, doháčkovat Ti ji :-) Sama jsi to zvládla na jedničku, jsem ráda, že jsem mohla inspirovat.
    Se zahradou je to u nás v kopcích trošku popředu, já mám chryzantémy, dávno mrazíkem uklizené. Doufám, že syn se dobře zotavuje, u nás začínají malé vyskakovat neštovice...
    S přáním všeho nej M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, podařilo se vše jen díky tobě. Nebýt tvých rad, asi by se dílo nepodařilo a kdo ví, jestli bych ji vůbec dodělala.

      Vymazat
  6. Čepulka je parádní a moc ti přeji nové přátelství! My blogerky se scházíme už rok a je to fakt super :o)
    Fotky ze zahrady jsou nádherné!
    Měj se hezky, Jitu!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Jíťo,prvně musím pochválit vaše setkání Palčici,vůbec netuším,jak jste k tomuto názvu došli a nebo je to místo,kde se scházíte? Jste tvořilky,srdíčkem i duší,to se mi moc líbí.Berete mezi sebe i další tvořilky,co se teprve učí? A kde toto setkání uskutečnujete? Muselo to být nádherné,tolik žen se stejným zájmem.Já jsem dříve pletla z papíru,ted jsem zasedla zase k háčku.Moc se mi líbí čepice,zloumám vzorek,Fizule píše,jednoduchý vzorek,ale nevím,nevím,Žy by snad reliefní na střídačku? ale zase zde nevidím rozšiřování,ach jo,nikdy na nic nedojdu.
    Mohla bych poprosit Jíťo,jak na tuto čepičku? Děkuji za jakoukoliv radu.Přeji pěkný ,sluníčkový týden,Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji moc a napiš mi na email jitkasekaninkova@seznam.cz

      Vymazat
  8. Jituš, už máš hotovo? Je krásná, byla sice už v Palčicích, ale s tou kytkou ještě hezčí! A ten materiál je tak příjemný, že ji na hlavě ani nebudeš cítit ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky. No představ si, že nakonec je dost těžká - myslím na váhu... ale máš pravdu, materiál je hodně příjemný, dnes jsem si koupila dvě klubka na nákrčník, jenom nevím, kdy ho udělám....

      Vymazat
  9. No čepička je krásná, povedla se ti moc! Že bych taky zkusila?

    OdpovědětVymazat