středa 30. května 2012

Šicí blog

Po menší odmlce opět šicí blog. Patchworkový ubrus - letící husy  a chlebovka poputuje k mé drahé tetě k 60.tým narozeninám. Teta mě naučila základy šití a nebýt kdysi jí, nebyla by ani Bellet a moje současná vášeň pro šití.

 Příběh jedné látky 
látku si teta koupila ještě za totáče, stála na ni hroznou frontu, nebylo nic a ani pěkných látek. Z látky si nastříhala na letní šaty...... tím to skončilo, na látku se zapomnělo, ležela v komoře a při letošním úklidu málem letěla do popelnice. Naštěstí tetu napadlo, že spoustu zbytků a různých látek možná využiji. No a mě zase napadlo dát této látce nostalgický rozměr a bude přece jenom po letech sloužit. Doufám,že udělám dárkem radost.



nesmí chybět háčkovaný detail

ubrus je oboustranný...

4 komentáře:

  1. Jitko, ty jsi kouzelník. Krásná látka a úžasná práce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko děkuji, kouzelník určitě nejsem.... to byl jenom takový momentální nápad. Děkuji ti moc

      Vymazat
  2. Wow, tak to je naprostá bomba. Jitko, ty jsi naprostý mág! Tohle vyrobit s víc jak dvacet let starou látkou z komory, to prostě nemá chybu. Teta bude jistě nadšená!!! Hezký den! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, dárek dnes předán... teta nadšená a ještě znovu vzpomínala, kde tu frontu stála - bylo to na Slovensku, město jsem bohužel zapomněla. A já měla radost o to větší.

      Děkuji moc za to, sleduješ můj blog a taky za slova chvály, dovedeš krásně nakopnout do dalšího tvoření. Hezký den

      Vymazat