středa 25. dubna 2018

Exploration Station

...Mám hotovo - Kal Vlněných sester - čili společné spletení jednoho projektu a tím byl autorský šátek 
 Exploration Station , autorem návrhu je Stephan West. 
Krásné i když tentokrát pro mě náročné pletení. V šátku najdete hned několik technik pletení - od Briosch přes dutinkový okraj až po krajkový lem.... Nejvíc mě potrápila část brioch. Díky nepozornosti jsem musela vypárat kus práce a i pak se mi nevedlo moc dobře. Pozorné oko pletařky najdete hned několik chyb. Ale i tak mě společné pletení nutilo k dokončení započaté práce a tak nakonec vznikl tento krásný šátek. 
Ovšem chybami se člověk učí a také zdokonaluje. 
Jehlice č. 3,75 a velmi dlouhé lanko
Příze Jawoll - od každé barvy po jednom klubíčku - plus u dvou ještě kousek. 
Velikost úctyhodná 
:-)







Další fotky najdete na Ravelry

4 komentáře:

  1. Krásná kombinace barev. Také jsem ho pletla a moc mne pletení a střídání vzorů bavilo. První přečtení návodu ve mne vyvolalo paniku - více píši na blogu :o)), ale byla jsem nadšená. Určitě brzy upletu další.
    Krásné dny Jitko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za milý komentář. A těším se na další verzi tohoto šátku v tvém - Vašem podání. Jednička je prostě na jedničku, byla jsem ji zkouknout.

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš,povedl se, moc a chyby vůbec nejsou vidět :-) P.

    OdpovědětVymazat
  4. Máte šátek krásný! A chyby nevidím! Brioche se nebojte. Já jsem svůj první šátek technikou brioche pletla rovnou Sizzle Pop. Nikdy před tím jsem brioche ani neviděla, ale tak moc se mi líbil, že jsem ani nechtěla čekat na videa od VS. Zjistila jsem, jak úžasný je youtube. Všechna křížení, prostě všechno tam najdete. Já jsem to vyloženě studovala, stopovala videa a dělala si poznámky a úplně super je, že u SP je graf, podle něj se plete naprosto úžasně. Je to hned jasný a přehledný. Graf má nový šátek od https://www.ravelry.com/patterns/library/magma návod je dělaný úžasně přehledně a šátek se plete krásně. Pěkný den Jarka

    OdpovědětVymazat