pondělí 29. ledna 2018

Zaženeme zimu...

Dalším materiálem z Unuodesignu, který jsem poprvé vyzkoušela je 
Ovšem nenechejte se mýlit, určitě bych nesrovnávala s teplákovinou klasickou - čili takovou , jak si asi většina z nás představuje. Toto je pořádně silný a taky krásně hřejivý materiál. Vždyť gramáž je 340g/m2. Vzhledem ke složení - 90% bavlna a 10% polyester je to materiál velmi příjemný na omak, také hodně pružný a z rubové strany má chloupek, který krásně hřeje. 
Já jsem z materiálu ušila mikinu s kapucí. Ale musím přiznat, že vzhledem k síle materiálu, tam kde se potkávalo více vrstev jak 2 mi špatně svazoval stroj, nakonec jsme to daly, ale přece jenom se mi nešilo na první dobrou - jak jsem zvyklá. Ostatně upozornění na seřízení napětí je také na stránkách Unuodesignu. Proto, kdybych se řídila jejich radou, mohla jsem si ušetřit zbytečnou práci. Celkově ale materiál určitě můžu doporučit. Je tak teplý a silný, že se nám dokonce nevejde pod zimní bundičku a tak čas této mikiny ještě přijde. 
Když zima předá vládu jaru, ještě se rádi zahřejeme právě v této mikině. 

Vnitřní strana kapuce je začištěná a také dozdobná úpletem, jak jinak z Unuodesign. Měla jsem právě tak  akorát velký kousek, díky kterému jsem zužitkovala zbytky ze staršího projektu.





Rukáv jsem dozdobila reflexní nažehlovačkou, také můžete zakoupit na Unuodesign.

3 komentáře:

  1. Skvělá reference. Už jsem několikrát úplety na Unuodesignu obhlížela, ale mám guláš v tom, co a na co použít :-) děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Materiál i z fotky vypadá hebounce a teple. Krásná barva. Sama bych takovou mikinu brala.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Jiťo,
    krásná barvička a mikinka je nejen teplá, ale i moc povedená!
    A ta nažehlovačka je super:-)
    Jen u nás by asi moc využití neměla, protože Šíma raději mikiny na zip a to už je zase vyšší dívčí krejčovská ;-)

    OdpovědětVymazat