čtvrtek 5. listopadu 2015

... a pletení ještě jednou

Jak to asi bude slušet našemu malému švihákovi, až se vyfikne do svetříku, který mu upletla babička ? 
Snad mu to bude slušet stejně jako šviháku lázeňskému z blogu 
- kde jsem se dovolila inspirovat. 
Inspirovat proto, že jsem pletla od oka, neměla jsem žádný návod a ani postup. Nicméně autorka blogu je úžasná, už jsem Vám ji v některém z minulých příspěvků doporučovala. Umí nejen plést, ale pouští se do šití a vůbec všeho, co ji napadne. 
Poprvé jsem vyzkoušela plést celý svetr od zhora dolů a můžu tento postup jenom doporučit. Nemusela jsem po skončení nic sešívat a pokud budou vnoučkovi krátké rukávy, jednoduše je dopletu do požadované délky. Určitě tento postup využiji i příště. 





6 komentářů:

  1. Krásný svetřík :-) Také tu mám pro vnuka tmavě modré merino a už od prázdnin, kdy jsme byli u moře, uvažuji o takovém námořnickém .-) Knoflíčky jako pastelky jsem mu dávala na druhý svetřík, ten byl háčkovaný, zatím poslední třetí jsem dělala raglánem a už nikdy jinak :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Svetřík se mi moc líbí, pletené věci miluju, ač sama plést neumím. Vnouček bude velký fešák!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jituško, určitě bude slušet, je moc pěkný :-), taky ráda pletu raglán od vrchu, hlavně, že toho potom nemusím tolik sešívat :-) Teď jsem pletla vnučce, delší svetřík pod zadeček, tak jsem byla ráda, že jsem si ušetřila práci. Pěkný víkend. Hana

    OdpovědětVymazat
  4. Je dokonalý, Jitko, moc se Vám povedl!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je dokonalý, Jitko, moc se Vám povedl!!! :-)

    OdpovědětVymazat